Derfor bør kvinderne også have kondomer på sig

0
1054
To kvinder griner sammen med øl

Går du aldrig rundt med kondomer på dig? Hvis dette passer på dig, bør du bestemt lave om på denne situation og sørge for altid at have nogle kondomer i tasken eller pungen. Det er på ingen måde svært at sørge for at have kondomer på sig og til gengæld for denne lille smule besvær, er du garanteret sikker sex uden graviditet og kønssygdomme. Selvom man har et afslappet forhold til sex, bør man stadig prioritere prævention højt, for hvis man bevæger sig mellem forskellige sexpartnere, er det altså vigtigt, at sikkerheden bare er i orden. Her kan du se, hvorfor også kvinderne bør have kondomer på sig til alle tider.

Sikker sex er et hit

Hvis man er i et forhold, vil man ofte finde en nemmere løsning på prævention end kondomer, men hvis du er single og godt kan lide at give den gas i byen, kræver det altså, at du tænker over prævention. Hvis man ikke har en fast sexpartner og godt kan lide de såkaldte “one night stands”, bør man for alt i verden prioritere sikker sex. Hvis man har sex med en, som man ikke kender, har man af gode grunde ikke mange informationer om, hvem denne person tidligere har været sammen med. Så for at undgå uønsket graviditet og kønssygdomme, bør man sørge for altid at have kondomer på sig – også hvis man er kvinde.

Det er ikke kun mandens ansvar

Det bliver ofte anset som mandens job at være den, der sørger for, at der er kondomer, men sådan bør det slet ikke være. Sikker sex er et fælles ansvar, og bare fordi at det er manden, der skal have kondomet på, betyder det slet ikke, at det også er ham, der skal skaffe det. Både mænd og kvinder bør være opmærksomme på altid at have kondomer på sig – så er der også meget større chance for, at der bliver dyrket sikker sex. Så hvis du er kvinde og altid har haft en klar forventning til, at manden skal sørge for kondomer, kan du godt pakke denne forestilling sammen – det er også kvindens ansvar!

Kvinden ved bedst om hun benytter sig af anden prævention

I og med at man som kvinde har mulighed for at benytte sig af utallige forskellige typer prævention, kan det godt ske, at manden bare går ud fra, at kvinden har styr på prævention ved for eksempel at være på p-piller eller have spiral. Dette er meget misforstået, for der er rigtig mange kvinder, som ikke benytter sig af nogen anden prævention end kondomer. Derfor kan du som kvinde være på den sikre side og sørge for altid at have kondomer på dig. Så er du sikker på, at der bliver brugt prævention under akten – også selvom din sexpartner måske gik ud fra, at du var på på p-piller eller anden prævention.

Tidligere artikelHvilket ur burde du vælge?
Næste artikelHold dit flotte tøj tørt