Fitness for kvinder – 5 gode råd

0
1495
fitness-kvinder

Den moderne kvinde er en kvinde, som har travlt. Hun har ting at se til – både når det kommer til arbejde, familie, fritidsinteresser og venner. Derfor kan det nogle gange være svært for den moderne kvinde at få fitness til at passe ind i dagligdagen.

Kender du også dette? Så er det måske på tide at læse de 5 nedenstående råd fra kondition.dk. Så kan du nemlig lettere komme i gang med at træne på en måde, som du har både tid og mulighed for!

Start derhjemme i stuen

Nogle gange er det sværeste, som rent faktisk skal til, det der med at komme ud af huset og ned i træningscentret eller ud at løbe. For hvad end det er vejret, afstanden eller noget helt tredje, så er der altid en undskyldning.

Heldigvis er det på mange muligt at træne derhjemme. Det kan være med en motionscykel, et sjippetov eller nogle smarte håndvægte, som du bare kan lægge på natbordet, og så tage fat i, når tiden og energien er der.

På denne måde, så sørger du for, at du ikke har nogen undskyldninger for, hvorfor du ikke træner. Ved at have udstyret ved hånden, så kan du træne i trygge rammer, hvilket også er rart for de kvinder derude, som måske har lettere ved at føle sig lidt pinlige i træningscentret.

Varier gerne din træningsrutine

I de værste tilfælde, så kan en træningsrutine blive en dødsdom for ethvert fitnesshåb. Det kan simpelthen alt for hurtigt blive kedeligt og uinteressant, og så har man jo ikke lyst til at hoppe op på hesten igen.

Og derfor skal du selvfølgelig sørge for, at du hele tiden varierer det og prøver noget nyt. Det kan både være, at du prøver nogle nye øvelser indenfor dit normale regiment, som du ikke har prøvet før. Men det kan også være, at du skal prøve en anden tilgang – hvad med crossfit, aerobics eller måske dans? Uanset hvad, så er mulighederne mange!

Giv det tid og rum

Nogle af os kan godt blive fristede til bare at hoppe i med begge ben og så bare håbe på det bedste. Men når man starter ud med at være rigtig ambitiøs, så er det noget, som kan være svært at følge op på.

Så selvom, at du rigtigt gerne bare vil se resultater, så skal du måske lige give det en chance først. Du behøver ikke starte ud med at gå i træningscentret 6 dage om ugen. Nogle gange er det nok at gøre det 1 dag om ugen.

Eller måske skal du starte med at cykle mere rundt og gå nogle ture om aftenen? Disse er mindre grænseoverskridende end at begynde på styrketræningen med det samme, men er stadig sunde og kan give et godt fundament for videre træning.

Vær god til at købe de sunde snacks

Når man lige har brug for et skud energi i hverdagen, så er det nogle gange lettere bare at hive fat i de usunde snacks. Chips, slik og andet er noget, som tit giver den der nemme energi, som man gerne vil have.

Men bliver du ved med dette, så hjælper det altså ikke at træne særligt meget. Det er vigtigt, at du aktivt søger at få mere sunde snacks ind i din hverdag. Det kan være at spise mere frugt og grønt eller måske mere fuldkornsholdigt brød. Det gør en reel forskel uden at føles som om, at du slet ikke må spise noget længere.

Husk nu vandet

Vand er noget af det, som du har allermest brug for, når du kommer i gang med fitness. Desværre er det nogle gange lidt for let at glemme, hvor vigtigt det er for dig.

Jo mere du træner, jo mere sved vil du producere. Og sveden skaber en vis dehydrering af kroppen. Hvis du skal undgå denne, så er det utroligt vigtigt, at du drikke ekstra meget vand hver dag.

Hav derfor gerne vandflasker med rundt omkring. Samtidig kan det også være smart at have vand på køl hjemme i køleskabet, så du ikke skal drikke halvlunkent vand. Det er nemlig ikke sjovt, når man kommer hjem fra en hård løbetur, og man bare gerne vil køles ned!

Tidligere artikelDrømmer du om større bryster? Læs alt om brystoperationer
Næste artikelFlotte ure til kvinden, der går op i sin udstråling – men hvordan?