Gør dit hjem mere moderne med flotte gardiner

0
408
Moderne stue med flotte gardiner

Der er mange ting der går ind i at lave et flot hjem, og nogle ting er selvfølgelig vigtigere end andre. Først og fremmest skal alle de større møbler som sofa, spisebord, senge og TV på plads. Men efterfølgende så kommer nogle lidt mindre ting, som er stort set lige så vigtige.

Her er gardiner en af de tings der faktisk er vigtigere end flere måske går og tror. Specielt i soveværelset er gardiner en nødvendighed. Ellers kan det hurtigt blive svært at sove, på grund af lyset der kommer udefra. I soveværelset er de fleste mennesker derfor også mere tilbøjelige til at vælge ensfarvede mørklægningsgardiner.

Brug gardiner til at personliggøre dit hjem

En af de undervurderede ting ved gardiner er, at de kan være meget personlige. Gardiner kan bruges til at afspejle hvem man er som person. Nogle personer ser gardiner som praktiske, mens andre ser dem som muligheder til at dekorere deres hjem.

Gardiner kan nemlig bruges på flere måder. Vil du gerne tilføje noget farve til et ellers meget ensfarvet rum i dit hjem? Eller vil du gerne have de skaber en bestemt atmosfære i dit soveværelse?

Kunne du måske tænke dig en lidt mere luksuriøs følelse i dit soveværelse, så kan man have et ”dobbelt-lag” af gardiner. Det ene lag kan være et tungere, lang gardin der gør helt ned til jorden. Det andet lag kan så være i et markant lettere og mere gennemsigtigt materiale. Ligesom det ses i flere hoteller.

Man kan også bruge gardinerne til at tilføje til værelset. Har man f.eks. et gråligt og mørkeblåt look på møblerne i et rum, kan det give et ekstra præg at have gardinerne i samme mørkeblå farve, så det hele spiller sammen og giver rummet et uniformt look.

Kan fås i mange materialer og former

Gardiner er som sagt gode til at skabe en stemning eller atmosfære i et rum. Alt efter hvilket rum det er i, så kan det også være at man skal have forskellige løsninger til de forskellige rum.

Som før nævnt kan man få lange, tunge gardiner eller de kan komme i en lettere og tyndere udgave.

Udover de mest anvendte stofgardiner kan man også få rullegardiner eller lamelgardiner. De er tit rigtig gode at bruge i rum hvor man kan ende med at få solen direkte i ansigtet eller ind på TV- eller computerskærmen.

De kan vendes ned så der stadig kommer sol ind i rummet, men så du ikke får den direkte i hovedet og bliver fuldstændig blandet af sollyset, eller så dit fjernsyn ikke bliver lyst så meget op at det er umuligt at se, hvad der rent faktisk er på skærmen. Det vil sige at de er rigtig praktiske

Førnævnte stofgardiner er dog markant bedre til at skabe en bestemt stemning eller akustik i et rum, så det kommer helt an på hvilket formål du har med at bruge gardiner i et bestemt rum i dit hjem.

Tidligere artikelForkæl dig selv med et besøg på en skønhedsklinik
Næste artikelStiltips om smykker til kvinder – disse forskellige smykkestile findes der!