Guide til anskaffelse af hamster

0
469
hamster

Der er mange ting, du skal huske, når du anskaffer dig en hamster. Der skal både sørges for bur, drikkeflaske, hø og savsmuld, foder og madskåle. Og så skal du selvfølgelig også købe noget legetøj og andre ting, som kan holde hamsteren aktiv. Hvis du er ved at anskaffe en hamster, men har brug for vejledning og gode råd, så skal du læse denne artikel, der har samlet en række anbefalinger og punkter til huskelisten, som er gode at have på plads, inden du henter din nye ven hjem.

Det veludstyrede bur

Et hamsterbur er ikke bare et hamsterbur. Det er her hamsteren skal bruge allerflest timer af sit liv. Derfor skal du sørge for, at det er veludstyret med alt det, en hamster har brug for. Du skal finde en madskål og en drikkeflaske, som kan sidde i den rigtige højde, og som hamsteren kan nå. Du bør også sørge for at anskaffe et lille hus eller en hule til hamsteren, som den kan krybe ind i, når den skal sove og har brug for mørke. Et hamsterhjul er også en rigtig god ide. For en hamster er det nærmest et legetøj, og det hjælper med at holde hamsteren aktiveret.

Sådan passer du din hamster

Du skal sørge for, at din hamster får skiftet savsmuld, hø og halm jævnligt og mindst en gang om ugen. Derudover skal den have foder hver dag, gerne noget med solsikkekerner i, det elsker hamstere nemlig. Vandet skal også skiftes hver dag. Har du grøntsager til overs fra madlavningen er det også en rigtig god ide at give nogle af dem til din hamster. Det kunne fx være en gulerodsende, det afskårne fra et salathoved eller et stykke agurk. Hamstere elsker at få friske grøntsager. Put det eventuelt ind i noget legetøj så hamsterens hjerne også bliver aktiveret, når den skal prøve at få det ud.

Sådan aktiverer du din hamster

Der findes rigtig meget forskelligt hamsterlegetøj, som man kan købe til sin hamster og på den måde aktivere den. Hamstere kan faktisk lære ret mange sjove ting og tricks, hvis man bruger tid på at træne med dem. Man kan fx købe en lille hamsterlabyrint. De kan både fås med låg og uden. Med låg bliver det sværere for hamsteren, fordi den skal bruge næsen mere, men uden låg kan du bedre følge med i hamsterens vej gennem labyrinten. Noget andet, der også er glimrende legetøj til hamstere, er forskellige former for klatretårne. Hamstere er nemlig vilde med at klatre.

Du kan også lave hamsterlegetøj selv

Det er også muligt at lave hjemmelavet hamsterlegetøj. Du kan fx bygge et lille klatretårn eller en klatrevæg af noget overskudstræ fra et byggeprojekt. Du kan også med fordel bruge tomme toiletruller og køkkenruller til at lave rørbaner, som hamsteren kan løbe på opdagelse i eller til at pakke godbidder ind i, så hamsteren kan bruge god tid på at gnave sig gennem. Endelig kan en skotøjsæske blive en fin hjemmelavet hamsterlabyrint. Når du laver dit legetøj selv, så vær opmærksom på, at du kun bruger materialer som hamsteren vil kunne tåle at gnave i. Lad derfor endelig være med at bruge søm eller lim.

Tidligere artikelSådan holder du dit hjem moderne
Næste artikelSådan gør du din stue både hyggelig og moderne