Jeg har prøvet en juicekur

0
1363
juicekur

En af de nyeste mode ting indenfor detox kur er den såkaldte juicekur. Denne kur adskiller sig betydeligt fra andre lignende kurer ved, at der her ikke skal spises en masse fedtfattige produkter eller tælles kalorier. I stedet handler kuren om at få renset ud i kroppen for de dårlige stoffer, den uundgåeligt vil blive udsat for med den kost, der ofte indtages i den moderne verden.

En juicekur tager som regel 3 til 15 dage, afhængigt af hvor længe du er villig til at holde i. Det er ikke en dans på røde roser at starte en juice-kur, men ved at udføre kuren rigtigt, har du større chancer for succes.

Hvad er en juicekur?

For nogen er begrebet juicekur nok meget fremmede, mens andre har afprøvet kuren. Hvis du kommer her som helt ny indenfor dette nyere fænomen, så får du her en forklaring på, hvad en juicekur egentlig er. Men først skal du vide, hvorfor du bør overveje en juicekur.

Hvis man gerne vil have en velfungerende krop, er det nødvendigt at affaldsstoffer, tungmetaller og andre kemikalier bliver udskilt fra kroppen. Disse overbelaster nemlig nyrerne, lymfesystemet og tarmene, hvilket gør, at flere affaldsstoffer ophober sig i dit væv og organer.

Du vil opleve en krop, der er drænet for energi, hvilket giver øget træthed, uren hud, hovedpine, maveproblemer, dårlig ånde og mulige betændelsestilstande. Der er altså mange gode grunde til at rense ud i kroppen, og det er her, at en juicekur kan komme til sin ret.

Tilbage til hvad en juicekur egentlig er. En juicekur fungerer ved, at du drikker en masse forskellig frugt i form af såkaldt slowjuice, hvilket renser ud i de unaturlige stoffer i kroppen. Grundlaget for at anvende juice frem for blot frugt og grønt er, at du på denne måde holder din krop hydreret, samtidig med at du tilføjer de gode næringsstoffer, vitaminer og mineraler mere direkte i forhold til, hvis du spiser frugt og grønt. Det er dog også muligt at supplere juicen med indtag af frugt og grønt.

Få flere tips på juicekur.dk

Hvordan gør man så med sådan en kur?

Det lyder sikkert umiddelbart ganske simpelt, hvordan en juicekur fungerer. Men der er flere måder at gøre det på. Ifølge nogle juicekure skal du blot erstatte dine hovedmåltider i løbet af dagen med juice. Her kan du komme op og drikke over 2 liter juice om dagen. Andre kure taler om 6 stk. juice af 500 ml. dagligt i dine vågne timer, der indtages med 2 timers interval.

Der er selvfølgelig ikke tale om juice, du køber nede i supermarkedet, da disse ofte er fyldt med sukker og kulhydrater. I stedet tales der om hjemmelavet friskpresset juice, du laver i en såkaldt juicer med egne indkøbte og gerne økologiske frugter og grøntsager. Det er heller ikke helt lige gyldigt, hvilke råvarer, du anvender til din juice. Når du er på juicekur, optager du alle dine vitaminer, mineraler og antioxidanter gennem den flydende kost, og du bør derfor anvende frugt og grønt fra følgende liste:

 • Æbler
 • Citroner
 • Kål
 • Ananas
 • Broccoli
 • Papaya
 • Spinat
 • Rødbeder
 • Selleri
 • Gulerødder
 • Tomater
 • Agurker
 • Tranebær
 • Blåbær
 • Persille

Disse råvarer er nemlig fyldt med de ting, din krop har brug for, når du skal lave en detox kur ved hjælp af grøntsager og frugter. Som du vil se er det syrlige frugter samt grøntsager. Dette minimerer nemlig mængden af frugtsukker, som du eksempelvis ville få, hvis du brugte mange bananer og pærer, der er sødere frugter. Formålet med kuren er sunde udrensende råvarer, der sikrer den optimale funktion af din krop, mens du er under kuren.

Ikke alle bør overveje en juicekur

Selvom en juicekur umiddelbart er sund, så er det ikke i alle tilfælde en sund kur at gå på. Først og fremmest er det ikke alle, der føler en effekt af en juicekur. Hvis du ellers er sund og rask, kan du derfor forsøge dig med juicekur i nogle dage, og se om du mærker en positiv forskel. Hvis ingen positiv forskel opstår, er der måske ingen relevans for dig i at fortsætte kuren. Der er dog også andre tilfælde, hvor indstillingen af en juicekur må overvejes.

Hvis du eksempelvis lider af diabetes, kan det være usundt for dig at starte en juicekur. Ligeledes kan hjerteproblemer kræve en særlig kost, der gør juicekuren mindre attraktiv. Har du spiseforstyrrelser, bør du under ingen omstændigheder starte en juicekur, da denne kur medføre et meget lavt indhold af kalorier, hvilket du ikke ønsker, hvis du i forvejen har en spiseforstyrrelse. Særlig speciel medicin kan også gøre det besværligt at starte kuren, og slutteligt bør du tale med egen læge, inden du overvejer en juicekur, hvis du er gravid.

Når du er færdig på din juicekur, der kan tage 3, 6, 9, 12 eller 15 dage, så skal du langsomt og gradvist indføre almindelig kost igen. Det betyder ikke, du skal gå tilbage til gamle vaner. Spis i stedet sunde tilberedte grøntsager sammen med magert kød, så du passer godt på din nye udrensede krop.

Tidligere artikelLeder du efter en hyggelig lejebolig, som du kan indrette?
Næste artikelSådan blev jeg typen, der går til yoga