Ked af dit hårtab? En hårtransplantation kunne være løsningen

0
745
Mand er glad med solen i baggrunden

Det er helt normalt, at man begynder at tabe håret, når man når op i en vis alder. For nogle starter det tidligt, mens det for andre nærmest aldrig sker. For dem der oplever hårtab, især i en tidlig alder, kan det godt være forbundet med en følelse af skam eller en mindskelse i selvtilliden. En hårtransplantation kan sørge for, at du får meget af dit hår tilbage – og sammen med det, vinder din selvtillid tilbage.

Hvorfor oplever man hårtab?

Der kan være flere grunde til, at man oplever hårtab. Den mest almindelige grund er, at håret er følsomt over for hormonet DHT. DHT bliver produceret ved hjælp af det mandlige kønshormon testosteron, hvilket er grunden til, at det oftest er mænd, der oplever hårtab i en tidlig alder. Denne følsomhed kaldes adrogen alopeci.

En anden årsag til hårtab er alopecia areata. Alopecia areata er en autoimmun sygdom. Dette vil sige, at immunforsvaret arbejderpå overarbejde og angriber raske hårceller, fordi det tror, at hårcellerne er en trussel. Dette giver ofte afskalning af hår i pletter, og hvis du oplever dette, kan det være en god ide at søge lægehjælp, så du kan få diagnosen. Hårtransplantation er ikke altid anbefalet, hvis du har denne sygdom.

Dette var de to mest almindelige grunde. Andre grunde kunne være svamp i hovedbunden, stress eller mangel på bestemte næringsstoffer. Fælles for disse er at hvis årsagen forsvinder, forsvinder hårtabet som oftest også.

Hvor mange oplever hårtab?

Det er ganske normalt at opleve hårtab, selv i en tidlig alder. Det er som oftest mænd, der oplever tidligt hårtab. I en lidt forsimplet model, kan man sige, at 20% af mænd mister deres hår i 20’erne. 30% mister det i 30’erne. 40% i 40’erne. Og således fortsætter det. Dermed kan man se, at det altså er ganske normalt for mænd at opleve hårtab. Hårtabet viser sig ofte først som høje tindinger eller som en måne.

En hårtransplantation kan give dig håret tilbage

For mange kan hårtab medføre psykiske problemer. Dette sker da nogle mister deres selvbillede og selvtillid samtidig med, at de mister håret. Hvis du har det på denne måde med dit hårtab, kan en hårtransplantation være en god redning for dig. Der findes andre måde at behandle hårtab på med forskellige virksomme stoffer. Disse virker dog kun på nogle. Derfor er en hårtransplantation den sikreste vej frem, for at du kan få dit hår tilbage.

Ved end hårtransplantation flyttes håret fra “safe zones” på din hovedbund til de steder, hvor håret er faldet af. Safe zones er de områder på hovedbunden, hvor hårsækkene ikke bliver påvirket af adrogen alopeci. Hårsækkene i disse områder bliver ved med at vokse, selv når de er blevet omplantet til et andet sted på hovedbunden. En hårtransplantation er altså et minimalt invasivt indgreb, der kan give dig håret tilbage på de steder, hvor du har tabt det. Det anbefales at du først får en hårtransplantation når du er færdig med at tabe hår, da du ellers kan risikere at skulle have en hårtransplantation mere nogle år senere, når der er faldet mere hår af.

Tidligere artikelFeminine covers til mobilen
Næste artikelFå forsikret din dyre designermøbler, inden uheldet rammer