Metoder til at få sundere hår

0
1179
Sundt hår

Vil du gerne blive bedre til at passe på dit hår? Eller vil du gerne have smukt, langt og stærkt hår? Så får du her en guide til, hvordan du helt naturligt kan opnå et stærkere hår med masser af glans, fylde og shine – og med minimalt antal spaltede spidser.

Skær ned på antallet af hårvaske

Du skal kun vaske dit hår 2-3 gange om ugen – det vil sige maksimalt hver anden dag. Hvis du har tendens til meget fedtet hår, kan du eventuelt vaske det hver dag men med en meget mild shampoo.

Det gælder i øvrigt også, selvom du træner. Selvom du træner mere end hver anden dag, og således føler dig fristet til at vaske dit hår hver eneste gang, du har trænet, så lad være. Shampoo fjerner alle naturlige fedtstoffer fra håret og fra hovedbunden, og det sætter dit hår ud af balance. Hvis du har trænet, kan du i stedet skylle håret igennem med rent vand og eventuelt putte en smule balsam i spidserne, så det er nemt at rede ud.

Pas på solen

Solens stråler er ikke kun skrappe for din hud – den er også skrap for håret og hovedbunden. Du bør derfor beskytte dit hår mod solens stråler om sommeren. Dit hår bliver nemlig porøst og kan knække, hvis det udsættes for skarpt sollys. Du kan beskytte dit hår ved at vælge en shampoo med UV-filter, eller du kan beskytte håret med hat eller tørklæde, når solen står allerskarpest.

Vingummier til håret

Ja, du læste rigtigt. Du kan nu købe vingummier til håret, som har en særligt positiv virkning. Og så smager de godt. Flere producenter har udviklet et miks af vitaminer, mineraler og aminosyrer, som giver de helt rigtige næringsstoffer til dit hår og din hovedbund. Og så er de udformet, så de ligner og smager som vingummier.

Du spiser typisk 3 vingummier om dagen, og dermed skaber du altså det sunde hår indefra. Det er meget mere effektivt end at bruge en masse penge på produkter til håret, og så holder de gode effekter også meget længere, når du sørger for plejen indefra.

Klip spidserne

Det er en god idé at klippe spidserne på dit hår cirka hver ottende uge. Det kan lyde af meget, men dit hår vokser gennemsnitligt lidt over en centimeter om måneden, så der er rigeligt at tage af. Dit hår vil naturligt se sundt ud hele tiden, fordi der ikke er spaltede spidser, ligesom du bevarer din frisures form i længere tid.

Beskyt håret

Håret er ultrafint og skrøbeligt og skal derfor beskyttes mod en lang række forhold. Varme er ét af dem. Kvinder føntørrer, krøller og glatter deres hår, og det er virkeligt skadende for håret. Sørg derfor altid at bruge et varmebeskyttende produkt, inden du kaster krøllejernet i håret.

Du bør dog samtidig undgå for mange stylingprodukter, for dit hår har slet ikke brug for alt det voks, spray og mousse for at se fantastisk ud. Spar pengene og køb en god beskyttelse mod varmepåvirkning i stedet.

Tidligere artikelSådan indretter du et modebevidst børneværelse med møbler fra byKlipKlap
Næste artikelLær at elske dig selv og få et naturlig look med botox