Min kæreste og jeg gik til parterapi – her er hvorfor

0
1326
terapi

Kniber det lidt i parforholdet for tiden? Selv de allerbedste par kan af og til komme ind i en lidt hård periode, hvor kemien bare pludselig er utroligt dårlig eller måske bare halvlunken.

Nogle gange kan man som par godt komme igennem sådanne perioder selv, men andre virker det som om man ingen vegne kommer og i stedet bare glider mere og mere fra hinanden. Før du begynder at søge om skilsmisse, hvad så med at prøve parterapi?

Hvorfor parterapi er godt

Ofte er det sådan, at hvis man selv prøver er snakke om tingene, så kan den stille og rolige snak hurtigt udvikle sig til et helt nyt skænderi, hvor igen går i gang med at belemre den anden for alle deres problemer. Sådan er det ikke i parterapi.

Når man går til parterapi, så fungerer parterapeuten som en form for mægler mellem de to parter. Han eller hun sørger for, at tonen holdes på et fornuftigt leje og at samtalen forbliver konstruktiv. Parterapeuten sikrer sig, at begge parter føler sig hørt og får mulighed for at lufte deres frustrationer med den anden eller fortælle om, hvordan de har det i forhold til det egentlige problem.

Går du derfor med en følelse af, at du ikke føler dig hørt i dit forhold eller at dig og partneren blot gentager jeres egne standpunkter uden nogensinde at komme videre, så kan parterapi netop være noget for jer.

Derudover kan parterapeuten komme med hans eller hendes egne refleksioner og give gode råd og vejledning. Parterapeuten har nogle metoder og hjælpemidler, som parret kan bruge, når de er alene sammen og ikke lige har terapeuten inde for rækkevidde.

På den måde får du og din partner nogle gode redskaber til at arbejde videre med jeres forhold og problemet, når i bare er på tomandshånd.

Find den rigtige parterapeut

Parterapi er rigtigt godt, men det er også vigtigt at huske på, at alle terapeuter ikke er skabt lige.

Der er stor forskel på mennesker og derfor vil der også være forskel på de terapeuter, som du støder på, når du er gået i gang med at lede efter en. Det er vigtigt, at kemien er god mellem terapeuten selv og jer som par. I skal begge to kunne føle jer trygge ved ham eller hende og turde åbne op til parterapeuten omkring jeres følelser og tanker. Ellers bliver det meget svært for parterapeuten at gøre hans eller hendes arbejde.

Derudover er det naturligvis vigtigt at finde en god parterapeut, som befinder sig tæt på der hvor i bor. Hvis du for eksempel bor i Roskilde kommune, så skal i helst ikke finde en parterapeut i København – med mindre i altså ofte befinder jeg der. Så bør I finde parterapi Roskilde.

Det kan i forvejen være lidt at gå til terapi, fordi man netop ofte arbejder med nogle ret voldsomme følelser. Så vælg parterapi i Roskilde, hvis dette ligger i nærheden af, hvor I bor.

Tidligere artikelCocktails til den store fest
Næste artikelFind de bedste afbudsrejser til Bangkok i dag