Sådan blev jeg typen, der går til yoga

0
1488
Yoga

Mange er skeptiske første gang de prøver yoga. Det er en helt anden form for træning end vi er vant til. Men yoga kan faktisk noget helt særligt. For udover at give dig en stærk og smidig krop, gør yoga mindst lige så meget for dit sind. Yoga kan lære dig at kontrollere dit åndedræt og dine tanker, så du slipper al den stress og negativitet, som du bærer rundt på.

Den første yogatime

Mange giver op på yoga allerede efter deres første time. Dette skyldes at yoga kræver en særlig sindsstemning, og hvis du har svært ved at give slip og mærke ind i øvelserne, kan det godt føles som om du spilder din tid. Det kan også skyldes at mange af standardpositionerne inden for yoga kræver en grundsmidighed som ikke alle har. Derfor kan øvelserne føles lidt ubehagelige, og du kan få følelsen af, at du slet ikke kan være ordenligt med.

Sådan kommer du videre herfra

Hemmeligheden er blot at give det tid. Langsomt vil din krop vænne sig til de mange yogaøvelser samtidig med, at dit hoved også begynder at sætte pris på det mentale pusterum, som yoga kan give. Lad dig motivere at dine fremskridt. Jo bedre du bliver, jo sjovere bliver det også. Snart vil du kunne lave mange af standardøvelserne korrekt, hvilket både gør oplevelsen sjovere og mere behagelig.

Mærk fordelene i din krop og dit sind

Når først du oprigtigt har overgivet dig til yoga, vil du kunne mærke alle de fordele som denne træningsform har for dig. Du vil blive bedre til at afstresse. De rolige bevægelser og den kontrollerede vejrtrækning vil være rigtige gode redskaber til at give slip på stress og bekymringer på et øjeblik.

Herudover vil du kunne mærke det i din krop. Din krop vil langsomt blive både stærkere og smidigere, og yogatræningen lærer dig at bevæge kroppen og kontrollere den på helt nye måder.

Hvad kræver det at dyrke yoga?

Hvis du er helt nybegynder, er det en fordel at modtage yogaundervisning for at komme godt i gang. Dette kan foregå i et yogastudie eller i et helt almindeligt fitnesscenter. Ofte vil der her være de redskaber, du skal bruge i undervisningen, eksempelvis en yogamåtte.

Hvis ikke du har lyst til at gå til yoga, er der også masser af muligheder for at træne det derhjemme. Internettet bugner nemlig med videoer og YouTube-kanaler, der guider dig igennem yogasessioner derhjemme.

Herudover findes der en utal af apps til smartphones, der tilbyder yogaprogrammer med videoer. Du kan både finde betalte og gratis versioner. Alt du behøver for at kunne dyrke yoga derhjemme, er din egen yogamåtte. Disse kan købes i mange sports- eller livstilsbutikker eller over nettet.

Vil du gerne give yoga en chance til?

Hvis du tænker, at yoga måske alligevel kunne være noget for dig, så er det bare om at give det et skud. Det, som det mest af alt kræver, er tålmodighed.

Yoga har ikke en bestemt målgruppe eller type. Yoga er for alle, der ønsker at komme i kontakt med både krop og sind. Så uanset om du er mand eller kvinde, eller ung eller gammel, så giv yoga en chance. Det kan altid tilpasses til lige netop dit niveau.

Der findes også mange kategorier af yoga. Hver type yoga har bestemte fokuspunkter og kendetegn. Nogle har meget fokus på åndedræt og indre ro, mens andre udfordrer din muskeludholdenhed eller smidighed. Gå på opdagelse i yogauniverset og find den type yoga, du er mest vild med. Pludselig vil du opdage, at du også er typen, der går til yoga.

Tidligere artikelJeg har prøvet en juicekur
Næste artikel5 apps til kvinder