Sådan bliver din have flot uden besvær

0
1087
Gammel bygning med flot have

Der er mange forskellige måder at dyrke have på. Nogle synes det er flot med en stor plæne uden for mange spraglede blomster. Andre lægger fliser og bryder sig ikke om at have for meget græs at holde. De fleste kan dog blive enige om, at en have helt uden blomster, er trist at se på. Herunder får du gode grunde til at pynte din have med kejserbusken – en busk der gør sig godt i den kolde vinter.

Kejserbuskens blomstringsperiode

Kejserbusken begynder at blomstrer i november. Netop derfor pynter den særligt godt om vinteren. Den pynter, når de fleste andre planter visner. Blomsten kan dog ikke holde til hård frost. Det betyder, at blomsten går ud i en periode, hvor det er for koldt. Den har dog den evne, at den vender tilbage, når temperaturen igen egner sig til det. Hvis man planter denne plante, sikrer man sig altså en smuk have selv i den kolde vintertid.

Pasning af kejserbusken

Kejserbusken skal ligesom de fleste buske beskæres med jævne mellemrum. Med denne busk er det særligt vigtigt at huske beskæringen, hvis du ønsker at blomsterne skal komme til deres ret. For at beskære den korrekt, skal det foregår om foråret. Om foråret er blomsterne netop visnet. Hvis du beskærer blomsten, når den er visnet, hjælper du de nye skud og knopper på vej. Udover beskæringen af planten, kræver den ikke så meget.

Kejserbusken og havens andre planter

Kejserbusken trives fint med de fleste andre planter. Du behøver derfor ikke bekymre dig så meget om, hvor i haven du placerer den skønne busk. Du skal dog afsætte et større areal til busken, da den kræver meget plads. Hvis du går meget op i din haves farvesammensætning, bør du naturligvis tænke over, hvor den lyserøde blomst passer bedst ind.

Forskellige slags kejserbuske

Der findes forskellige slags kejserbuske. Der er Charles Lamont kejserbusk og Dawn kejserbusk. Begge planter har de smukke lyserøde blomster. Blomsterne på Charles Lamont har den fordel, at de sidder tættere. Dette giver et flot udtryk, og man kan derfor godt foretrække Charles Lamont fremfor Dawn. Man skal dog være opmærksom på, at blomstringsperioden for Charles Lamont planten er kortere.

Tag den smukke blomst med indenfor

Kejserbuskens blomster er elegante og lyserøde. Det er et sjældent syn at se lyserøde nuancer i haven om vinteren. Hvis du planter den i haven, giver du altså din have et særligt udtryk. Hvis du ikke bruger din have så meget om vinteren, kan du også bruge blomsterne indendørs. De gør sig godt i buket, da planten har lange stilke. Du kan også bruge blomsten som en del af en værtindegave til vinterens højtider og arrangementer. Desuden kan du også bruge de lange grene til buketter om sommeren. Det er altså en busk, der vil gøre gavn både udendørs og indendørs året rundt.

Blomsten og julen

Selvom blomsten har lyserøde nuancer, kan man sagtens bruge den i julemåneden. Det er næsten en skam ikke at gøre brug af den, hvis den står i haven. Du kan bruge den i juledekorationer eller pynte dine gave med den. Den kan være det friske pust i en mørk tid. Den kan minde dine gæster om det forår, der kommer nærmere og nærmere.