Sådan gør du din have pænere med et spejlbassin

0
767
Lyserøde blomster i en have

Leder du efter noget, som kan gøre din have endnu mere unik, end den allerede er? Hvis du gerne vil have en anderledes og smuk have, kan det være, at du skal overveje mulighederne for at inddrage vand i haven, da det ikke er noget, man så ofte støder på i folks haver. Der er mange måder at inddrage vand naturligt i haven på, så det gælder bare om, at du finder den rette vanddekoration, som giver din have det udtryk, du stræber efter at opnå. Du kan eventuelt vælge at indrette med at spejlbassin, da det i den grad kan tilføje noget unikt og eksklusivt til haven, som også kan bidrage til den ro, man tit gerne vil opnå med en tur i haven. Se her, hvordan du kan gøre din have pænere med et spejlbassin.

Vand i haven giver mere ro

Hvis du som mange andre burger haven som et tilflugtssted, er det bestemt ikke nogen tosset ide at indrette med vand i haven. Vand i haven kan give en næsten hypnotiserende ro, som ikke meget andet kan give – og det gør bare haven endnu mere attraktiv at være i. Hvis man har spejlbassiner eller fade med vand, vil man se, hvordan vandet lader sig påvirke af ydre omstændigheder som vejret eller drastiske temperaturskift. Hvis det regner, vil man se de rolige og regelmæssige dryp i vandoverfladen, og hvis der er helt vindstille, vil man opleve tilfredshedsfølelsen af at se det helt rolige vand. Det kan altså være meget givende at inddrage et spejlbassin eller lignende i indretningen af haven.

Tilføj noget eksklusivt

Udover at give en rolig og afslappende stemning i haven, kan et spejlbassin også bidrage til meget andet – især når det kommer til havens samlede udtryk og stil.

Det at have et spejlbassin i haven giver et eksklusivt og nærmest spirituelt udtryk, da man kan blive helt hypnotiseret af vandets leg og bevægelser. Du har måske ofte set denne type vanddekoration på eksklusive hoteller eller i flotte slotshaver, så denne form for dekoration i haven har bestemt også noget glamourøst over sig, som der overraskende nok ikke er så mange, der har taget til sig i deres indretning af haven.

Unik og original indretning

Ved at placere et eller flere spejlbassiner i din have, får du også en meget unik stil og indretning, som nok ikke vil kunne opleves i mange andre haver. Vand i haven er ikke lige så normalt som træer, buske eller planter i haven, hvilket er lidt pudsigt i forhold til, hvor meget det faktisk kan give til det samlede indtryk af haven, hvis man indretter med vanddekorationer.

Så hvis du godt kunne tænke dig at dyrke det anderledes, afslappende og ikke mindst unikke i din have, bør du bestemt tage et nærmere kig på spejlbassiner. Der findes mange forskellige af slagsen, så det vil helt sikkert være muligt at finde et, som passer perfekt ind i din have og den allerede-eksisterende stil, du har kørende.