Sådan ser man godt ud i fodboldtøj

0
1181
Mænd der spiller fodbold

Fodbold er et relativt simpelt spil, der kræver et minimum af udstyr. Der er dog visse grundlæggende ting, som enhver spiller bør have på. Spillereglerne, der blev skabt af International Football Association Board, specificerer, at alle spillere bør have en sportstrøje, shorts, skinnebensbeskyttere, sokker og fodtøj. Desuden er der visse genstande, der forbydes af reglerne. Den bedste måde at se godt ud i fodboldtøj er ved at sætte sig ind i, hvad professionelle fodboldspillere bruger. Der er grunde til, hvorfor de bruger den slags tøj, som de nu engang bruger. Dernæst handler det blot om at bruge almindelig sund fornuft til at afgøre, lige præcist hvilket individuelt udstyr, der ser bedst ud på dig.

Sportstrøje

Det er påkrævet, at enhver spiller har en sportstrøje på, og den skal have ærmer. Ærmerne kan enten være lange eller korte. Spilleren kan vælge at have en undertrøje under, men dens ærmer skal passe farverne på trøjens ærmer. De to holds farver skal være distinkte fra hinanden og dommeren. Desuden skal målvagten have en trøje forskellig fra alle andre spillere i kampen.

Shorts

Shorts er også påkrævet. Bukser er udelukket ved officielle fodboldkampe. Man kan have undershorts eller tights under shortsene i tilfælde af, at det skulle være koldt ude, men farven skal passe til shortsene.

Skinnebensbeskyttere

Tilbage i 1990 besluttede FIFA (organisationen der regulerer reglerne for fodbold) at gøre skinnebensbeskyttere obligatorisk for enhver spiller. Ifølge spillereglerne, skal skinnebensbeskyttere yde en fornuftig grad af beskyttelse, hvor de nærmere bestemmelser afgøres af dommeren. De kan bestå af gummi, plastik eller lignende materiale.

Sokker

Sokkerne må ikke have en hvilken som helst længde, de skal nå op over knæene og dække skinnebensbeskytterne fuldstændigt. Hvis en spillers sokker glider ned i løbet af kampen, vil dommeren bede vedkommende om at fikse dem.

Fodtøj

Det er påkrævet, at enhver fodboldspiller har en eller anden form for fodtøj, men lige præcist hvilken slags specificeres ikke i spillets regler. De fleste spillere, særligt seriøse professionelle spillere, bruger specielle fodboldstøvler med dupper under sålen for at mindske gliden omkring på banen.

Dette må du ikke have på til en fodboldkamp

Enhver form for tøj eller anden genstand, man har på kroppen, som kan være til fare for spilleren eller andre, er forbudt. Dette indbefatter blandt andet alle former for juveler. Forud for enhver kamp vil dommeren og en assistent inspicere spillernes udstyr for at sikre sig, at spillerne ikke er i fare.

Få noget tøj der passer

Det mest grundlæggende tip til at se godt i fodboldtøj er, at finde tøj der rent faktisk passer dig. Dette gør sig dog gældende for stort set alt tøj. Desuden hvis du ikke er nogen professionel spiller, er du ikke begrænset til nogen specifikke farver, så du vil lettere kunne vælge den slags farver, der passer dig bedst. Du behøver ikke at vælge noget bestemt holds farver, og så længe du ikke køber en officiel version, kan du undgå alle sponsorlogoer, der ellers ville være på dem i tilfælde af, at du foretrækker at være uden.

Tidligere artikelSådan bliver din have flot uden besvær
Næste artikelSådan får du et stilet soveværelse