Sådan stryger du en skjorte perfekt

0
411
Dame stryger noget tøj

Der er mange der gennem tiden har prøvet at mestre strygning af skjorter, og der er da også folk der mestrer øvelsen til perfektion, men hvis du gerne vil vide hvordan du opnår det, så skal du læse med her.

Det du er interesseret i, det er at se så skarp ud som muligt, det kan ikke hjælpe noget at du lægger en hel masse arbejde i det, hvorefter det ikke fører til det du gerne vil have.

Ja det er noget der tager tid, men det er tid der er vel brugt, både når du kigger dig i spejlet og når andre ser dig, og du føler dig frisk og pæn hele dagen.

Det første du skal gøre, er at vaske dine skjorter på et skånsomt program, og gerne blive ved med det i hele skjortens levetid, af den simple årsag at vask slider på tøjet, og husk også at du gerne skal holde temperaturen lav og ligeledes omdrejningerne ved centrifugeringen.

Hvilken skjorte går du helst i?

Svaret på det kan have stor betydning når du skal stryge, for forskellige materialer kan tåle forskellige varmegrader, hvis du er til akryl og naturlig silke, så skal du holde dig fra at bruge dampstrygejern og huske at holde temperaturerne under 110 grader, husk at det også gælder hvis dine skjorter indeholder spor af de materialer.

Er du ude i polyester, uld, eller tøj der består af en blanding af de materialer, så skal du holde dig under 150 grader, hvor sådan noget som hør eller bomuld kan klare op til 200 grader.

Uanset hvilket materiale din skjorte er lavet af, så er det nemmest at stryge den når den er lettere fugtig, hvilket kan gøres direkte fra tørrestativet hvis du har ladet den vaske, centrifugere og derefter hængt den til tørre.

Du kan også vente til den er helt tør, og så sprøjte den med vand fra selve strygejernet, og tilføre damp undervejs, hvis dit strygejern kan det, og stoffet tillader det.

Den rigtige procedure til strygning af skjorte

Først skal du vide, at det tyndeste stof på skjorten findes på forsiden og bagsiden, hvilket betyder at det også er her der nemmest kommer krøller, i hvert fald mens du stryger. Det er årsagen til at du skal starte med de andre dele af skjorten, når du går i gang med strygning af skjorten.

Tag kanterne af skjorten først, altså ved halsen, derefter skuldre og manchetterne, som skal stryges på begge sider, i og med at stoffet er tykkest her. Tag så ærmerne, som kan være noget af en udfordring, de skal foldes ordentligt og glattes ud, men det kan være en svær opgave, specielt hvis der opstår nye krøller, slut så af med forsiden og bagsiden.

Så proceduren fra start til slut må være: Vask skjorten forsigtigt, hold temperatur og centrifugering nede, start med at stryge mens skjorten er fugtig, og stryg i den helt rigtige rækkefølge.

Hvis du vil fremstå skarp og med skjorten glat dagen igennem, så tænk over hvad du laver mens du har den på, hvordan du bevæger dig og hvad du laver, ikke noget med at folde ærmerne op, men du kan naturligvis også vente til lige før dit vigtige møde med at tage skjorten på, i stedet for fra morgenstunden.

Tidligere artikelSådan gør du din stue både hyggelig og moderne
Næste artikelForkæl dig selv med et besøg på en skønhedsklinik