Små ting der gør en forskel i køkkenet

0
9
Køkken

Kender du det med lige at stå og mangle noget i køkkenet? Eller at det bare ikke kommer til at se lige så godt ud som på billedet fra opskriften?

Måske er du en ret trænet og ambitiøs kok derhjemme. Eller også laver du måske mest mad, når der kommer gæster. I begge tilfælde er du afhængig af gode hjælpemidler i dit køkken.

Vejen frem til lækker, hjemmelavet mad er at sikre dig, at du har de rette redskaber.

Din helt egen værktøjskasse i køkkenet

Før du begynder at investere i alle mulige særlige redskaber, så overvej dit behov. Hvad det er for noget mad du oftest laver, og hvad står du som regel og mangler. Du ønsker få og nyttige all round redskaber, som kan anvendes til mange ting. Det er for trist (og dyrt) med en maskinpark, der vokser og bare fylder op i skabene uden at blive brugt.

To redskaber med mange funktioner, som du kan anvende ofte, er et mandolinjern og en nøddeknækker. For at lave god og lækker mad, kræver det blandt andet finish, hvilket de begge kan hjælpe dig med. Se mere nedenfor om hvordan og hvorfor.

Mandolinjern – hvad er det nu lige, det er?

Et mandolinjern anvendes oftest til grøntsager og frugt. Det skærer strimler og skiver i forskellig tykkelse, så der er nærmest ingen grænser for, hvad du kan bruge det til. Hjemmelavede chips, agurkesalat, snacks, topping og grundlæggende udskæring af stort set alt.

Navnet stammer fra den bevægelse, du laver med håndleddet henover mandolinjernet. Den minder nemlig om den måde, en musiker spiller på det gammeldags strengeinstrument mandolin.

I det moderne, grønne køkken er mandolinjernet uundværligt, og det gør arbejdet med udskæring af grøntsagerne meget nemmere. Derudover sparer du med mandolinjernet plads, tid og rengøring, fordi det erstatter både forskellige knive og skærebræt.

Nøddeknækker

Du kender den måske fra dit barndomshjem i julen? I hvert fald er en nøddeknækker traditionelt blevet anvendt til at knække for eksempel hasselnødder og valnødder, så du er klar med en hyggelig snack.

Dette er naturligvis stadig den uundværlige funktion, og den anvendes i dag året rundt, da nødder jo er populære som sunde snacks og ofte anvendes i fx salater. Med de rette knive til dit mandolinjern, kan nødderne findeles med dette og indgå i en lækker salat.

Nøddeknækkere i dag er ikke bare lige, da der findes mange forskellige modeller og designs. Der er taget højde for både udtryk og stil samt det ergonomiske, og der er lavet tests af de forskellige typer. Du kan se et godt udvalg her: noeddeknaekker.dk

Markedet for køkkenredskaber er generelt en jungle. Der er meget at vælge imellem, så brug den gode rådgivning fra leverandørerne. Som sagt, er det en god rettesnor at gå efter kvalitet, da det som regel kan betale sig.

Man spiser med øjnene

Så i gang i køkkenet med både mandolinjern og nøddeknækker. Hvad der tidligere var besværligt, er pludselig en fornøjelse, og du kan lave god mad, der også ser lækkert ud. Både kokken og gæsterne oplever større tilfredshed. Bon appetit

Tidligere artikelFem gaveidéer til hende
Næste artikelSådan ser min drømmemorgen ud