Sørg for at sikre din familie med et testamente

0
1022
Familie

At have et testamente er en af de vigtigste ting, som du kan gøre for dig selv og din familie. Et testamente beskytter ikke kun din partner, børn eller ting, det kan også gøre det klart, hvordan du gerne vil have tingene håndteret efter din død. I denne artikel finder du gode grunde til at sikre din familie med et testamente.

Du bestemmer, hvordan dine ejendomme skal distribueres

Et testamente er et juridisk bindende dokument, som lader dig bestemme, hvordan din ejendom skal behandler når du dør. Hvis du dør uden at have skrevet et testamente, så er der ingen garanti for at dine ønsker bliver udført. At have et testamente vil minimere potentielle familiekampe om din ejendom, og bestemmer hvem, hvad og hvornår af din ejendom.

Du bestemmer også hvem der skal tage sig af dine små børn. Et testamente tillader dig at tage en informeret beslutning om, hvem der skal tage sig af dine små børn. Hvis der ikke er noget testamente, så vil retten beslutte, hvem der skal tage sig af dine små børn. At have et testamente tillader dig at udpege en person, som du gerne vil have til at tage sig af dine børn. Eller bedre endnu så kan du beslutte hvem du ikke vil have til at tage sig af dem.

Minimér ejendomsskat

En til grund til at skrive et testamente er, at det tillader dig at minimere din ejendomsskat. De som du giver væk til medlemmerne af din familie, vil reducere værdien af din ejendom, når du skal betale ejendomsskat. Det vil hjælpe dig til at minimere ejendomsskatten på din ejendom. Det vil være godt for dine børn eller dem, som du donerer din ejendom til.

En anden ting ved at skrive et testamente er, at du kan gøre folk arveløse, som ellers ville have arvet fra dig. Det fleste indser ikke, at de kan gøre folk arveløse ved at skrive dem ud af deres testamente. Ja, det kan være, at du har lyst til at gøre nogen arveløse, som ellers ville have arvet, når du dør uden et testamente. Fordi testamente helt klart afgør, hvordan du vil have din ejendom fordelt, og foruden et testamente, så kan det være, at det ender i de forkerte hænder eller i hænderne på en, som du ikke ville have (såsom en eks med en bitter skilsmisse).

Giv gaver og donationer

Evnen til at kunne give gaver er en god grund til at skrive et testamente, fordi det tillader dig at få dit ry til at overleve dig og reflekterer dine personlige værdier og interesser. Derudover er gaver på visse beløb helt skattefrit. Det er en god måde at sikre sig, at man bliver husket på en god måde, efter man er død og ligger i jorden. På den måde kan man så også give med en ”kold hånd” i stedet for en varm hånd, som man ellers plejer at sige, er bedre.

Undgå større juridiske udfordringer

Hvis du dør uden at have skrevet et testamente, så vil dele eller al din ejendom overgå til en, som du måske ikke ønsker skal have noget. Der er mange eksempler på folk, som ejer fra andre, som de ikke har haft noget at gøre med hele livet, blot fordi de er tættere biologisk. Det kan være, at en, der er død, som ikke har skrevet et testamente overlader sine ting til en søn, som de ikke har noget med at gøre i stedet for en partner eller dem, der stod ham nær.

En anden grund til at skrive et testamente er, at du kan skifte mening, hvis dine omstændigheder ændrer sig. En god grund til at have et testamente er, at du kan ændre på det hele livet, mens du er i live. Livet ændrer sig, lige som fødsler, dødsfald, og skilsmisse kan skabe situationer, hvor det bliver nødvendigt at ændre på dit testamente.

Intet er givet eller skrevet i sten. Man kan ikke forvente noget af livet. Man skal gøre sig fortjent til alt. Ikke at erkende døden, er ikke nogen god grund til ikke at skrive et testamente. Nogle gange bliver erkendelsen af et testamentes vigtighed først gjort for sent – det kan være, når der er et uventet dødsfald eller uheld. For at undgå unødig stress på din familie i en allerede følelsesmæssig tid, så vil det være smart at mødes med en advokat, som kan hjælpe dig med at planlægge, hvordan din ejendom skal fordeles efter din død. Gør dette før det er for sent. Vær sikker på, at du finder ud af, hvad du ikke skal inkludere når du skriver et testamente.

Tal med en advokat om grundene til at skrive et testamente. Der er mere end disse grunde, som du finder i denne artikel til at skrive et testamente før du afgår fra dette liv. Det er vigtigt, at du kender dit lands love, når det gælder arv. I Danmark hedder den, som du nok kan regne ud, arveloven. Men du behøves ikke at være en ekspert for at skrive et testamente. Du kan kontakte din advokat allerede nu og planlægge et møde for at skrive dit testamente. Det vigtigste ved at skrive et testamente er, at du helt selv kan bestemme, hvad der skal ske med dine ting når du dør. På den måde kan du undgå mange uheldige situationer. Så kom i gang nu.