Træhuse er blevet moderne

0
1262
Gråt malet træhus

De gode gamle træhuse er ved at vænne tilbage igen. De er blevet moderne og folk slås om at få finde en sådan bolig at bo i.

Hvis du selv elsker stilen af et flor træhus, så skal du absolut læse denne artikel. Her giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du kan få fingrene i dit eget hus lavet af træ – enten ved at købe det eller bygge det selv.

Find en gammel klassiker

Før i tiden var det meget almindeligt at bygge huse af træ. Det blev anset for at være den bedste måde at bygge huse på i sin tid. Teknologien indhentede dog byggeverdenen og langsomt blev flere og flere bygninger bygget i mursten og beton fremfor gammelt træ. De gamle bygninger blev ofte revet ned efter et par årtier og erstattet med nye, som var baseret på denne nye teknologi.

Af lige netop den grund kan der derfor i dag godt være lidt svært at finde en god gammel klassiker og et pænt træhus, som har set tiden gå forbi i mere en blot et par somre. Men bare fordi det er svært gør det det ikke umuligt. Alt hvad du skal er at have øjnene åbne.

Hvis du har en stor drøm om at bo i træhus, så hold godt øje inde på diverse sider, hvor bygninger og boliger bliver solgt eller lejet ud. Man kan af og til godt være heldig at finde en god model, der lige passer en – og heller ikke er alt for langt væk fra sit arbejde og daglige tilværelse.

Byg en moderne version

Hvis du er helt vildt med træhuse, men ikke lige kan finde en i dit lokalområde som passer dig eller hvis du bare ikke har lyst til at bo i en gammel bygning, så kan du jo altid bygge dit eget moderne træhus.

At bygge sit eget bo er slet ikke så dyrt igen. Hvis du selv har en god indtægt eller bare en pæn opsparing langt til side, så kan det skam sagtens lade sig gøre at hyre et arkitektfirma, som kan hjælpe dig med at få dine boligdrømme ned på papiret og senere op på et stabilt fundament.

Hvis du har en pæn opsparing ved siden af, så kan du desuden sagtens gå til din bank for hjælp også. Hav ikke dårlig samvittighed over at du på den måde rækker ud og låner dig til nogle af pengene. Hvis du skulle ud og købe et allerede færdigbygget hus, så ville du jo også låne dig til pengene i banken. Det er langt de færreste der trods alt har et par millioner liggende på bankkontoen eller under hovedpuden.

Hvis det er i den store drøm at bo i et moderne træhus, som kigge dig engang om inde på nettet og find et billigt arkitektfirma som passer dig. Måske de endda tidligere har erfaring med at bygge flotte og moderne træhuse?

Tidligere artikelGå ikke shop-amok uden at have styr på dine kreditkort
Næste artikelKaffe som i gamle dage: Gamle kaffebrygningsteknikker er trendy igen