Flotte ure til kvinden, der går op i sin udstråling – men hvordan?

0
2321
dameur

Uret er et af de mest velkendte accessories til enhver tøjstil. Det er tilbehør, som har eksisteret i århundreder, og som efterhånden er blevet til sin helt egen lille tøjdel.

Derfor er det da heller ikke altid sådan lige til, når man skal vælge et ur som kvinde. Det kan faktisk være en udfordring! Derfor kan du nedenfor finde en række tips, som du kan bruge, og overvejelser, som du skal gøre dig, når du er ude for at købe ur.

Mekanisk eller kvarts?

I dag er kvartsure nogle af de mest populære ure derude, mens mekanisk er den traditionelle måde. Det handler alt sammen om, hvordan uret bevæger sig.

Kvartsure har batteri, og de er ofte noget billigere, og kan også være meget mere pålidelige. De har dog ikke samme prestige og håndværk over sig, som et mekanisk ur nu engang har. Derfor skal du altså vælge, om det at have traditionen og håndværket bag uret er vigtigere for dig end pålideligheden, som er lidt lavere ved det mekaniske.

Urskivens størrelse

Urskivens størrelse er faktisk en ret vigtig faktor at tænke ind. Der er mange flotte ure derude, men de skal jo helst ikke stjæle rampelyset fra kvinden, som går med dem.

Ofte vil man finde urskiver til kvinder, som er i størrelsen 34-38 mm. Det er populært, fordi urskiven så ikke bliver for stor eller rent faktisk kommer til at stjæle rampelyset.

Samtidig, så gør en relativt lille urskive også, at håndleddet, som uret sidder på, ikke kommer til at se helt lille ud. For store urskiver kan nemlig komme til at ændre helt på proportionerne af kroppen, når man kigger udefra.

Hvilken farve skal remmen have?

Ofte gælder det om at vælge en læderrem. Læderremme er elegante uden at være prangende, men de kan også være afslappede, når det kommer til stykket. Ofte er det svære faktisk at vælge, hvilken farve remmen skal have.

Her kan du med fordel kigge på det andet, som du har på. Er tasken eller skoene sorte, så er der ingen tvivl om, at remmen selvfølgelig også skal være sort, så det hele er koordineret.

Du kan også matche remmen til din hudfarve. Her er de neutrale farver gode ved mange hudfarver. De sorte remme plejer dog at gå bedst til mørkere hud, mens det hvide ur passer bedre til lysere hud.

Skal der overhovedet være en rem?

Mange flotte ure til kvinder kommer slet ikke med en rem men med et armbånd i stedet. Disse ure kan noget helt andet og kan være et godt alternativ.

Armbåndet er helt klart mest knyttet til de mere formelle situationer, hvor kjolerne er på og håret er sat. Her kan et ur med armbånd virkeligt gøre noget, som ikke særligt mange andre smykker kan. Hvis det skal være stilet og elegant, så er det altså ofte armbåndet som vinder, mens remmen er en smule mere afslappet, dog også brugbar i flere situationer!

Tidligere artikelFitness for kvinder – 5 gode råd
Næste artikel5 ting du skal huske til din bryllupsfest