Kaffe som i gamle dage: Gamle kaffebrygningsteknikker er trendy igen

0
350
Godt lavet kaffe

Duften af kaffe, som er i gang med at blive brygget, giver sådan en skøn stemning. Det er følelsen af hygge, som spreder sig ud i rummet sammen med aromaen af kaffe. Og så skal man naturligvis have tid til at sidde og nyde kaffen bagefter måske med et stykke chokolade eller kage til. Og vejen dertil behøver ikke være kompliceret, for de gamle kaffebrygningsmetoder vinder frem igen.

Tilbage til de simple metoder

Lige som med så mange andre ting i samfundet i dag er der opstået et behov for at kigge sig tilbage og hente inspiration fra de gode gamle dage. Før kaffekapsler og kaffepods havde set dagens lys, drak man jo også kaffe, og selv om kaffebrygningsteknikkerne dengang ikke var nær så avancerede, som de er i dag, smagte kaffen stadig vidunderligt.

Og bare fordi de gamle kaffebrygningsmetoder var mere simple, kan de godt være gennemtænkte. Tag bare en kaffetragt for eksempel. Den er der nogle producenter, som fremstiller i metal i dag. Og metal er som bekendt varmeledende, hvilket gør, at kaffetragten kan fordele varmen bedre, hvilket bidrager til den gode smag.

Foruden kaffetragt er det eneste udstyr, man behøver for at brygge sin kaffe nogle gode kaffebønner, en kande til at hælde fra og kaffefilter.

I dag, hvor der er stort fokus på bæredygtighed, er det i øvrigt værd at overveje en kaffetragt, som ikke bruger papirkaffefilter. Et kaffefilter er selvfølgelig ikke en af de største belastninger for miljøet, men det er endnu en engangsforbrugsting, som virkelig mange mennesker bruger hver eneste dag. Og hvis alle kaffedrikkere eller i hvert fald flertallet gik over til kaffetragt uden papirfilter ville det kunne gøre en mærkbar forskel.

Hvorfor ikke bruge en moderne kaffemaskine?

Hvad får folk til at søge tilbage mod tidligere tiders måder at gøre tingene på? Det kan der være flere forklaringer på. Måske søger vi et modstykke til det samfund, vi lever i i dag. Når man brygger kaffe ved hjælp af en kaffetragt og uden brug af ny teknologi, så sparer man absolut ingen tid. Og det er jo et krav i det moderne samfund, at man skal spare på tiden, og når man skal lave noget, skal det gå stærkt. Tiden er dermed blevet en værdifuld ressource, som vi gerne investerer i at brygge en kop kaffe på langsom vis. Det er ren selvforkælelse.

Derudover så er der noget særligt ved at brygge kaffe på sådan en manuel måde. I modsætning til bare at trykke på en knap, så får man mere føling med kaffebrygningsprocessen, når man selv står og holder kanden og hælder det varme vand ned over bønnerne. Dette står jo i dyb kontrast til mange af livets aspekter i dag, som ofte bliver til noget med at trykke på en knap uanset hvilket problem, man skal have løst. Når livet bliver mere sanseligt, kan man igen mærke sig selv, og det er nødvendigt, at man hele tiden kan det, især når man lever i et samfund, hvor alt skal gå hurtigt og hvor der konstant stilles høje og nye krav.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her