Gå ikke shop-amok uden at have styr på dine kreditkort

0
1261
kreditkortet

De fleste mennesker, i hvert fald i Danmark, har i dag enten et betalingskort i form af et debetkort eller kreditkort. Du har måske endda op til flere betalingskort i pungen. Der er mange fordele i at have forskellige betalingskort, og generelt gør kreditkort betaling langt nemmere. Til gengæld skal du som forbruger kende din type af kreditkort – herunder dets muligheder og begrænsninger – når du shopper i fysiske butikker såvel som internetforhandlere. Du kan læse mere om kreditkort herunder.

Hvornår bliver pengene trukket, når jeg køber en vare?

Det varierer alt efter korttype, hvornår pengene rent faktisk bliver trukket fra kontoen efter et køb. Ved debetkort (dvs. VISA/Dankort) trækkes pengene som regel lige efter du har købt noget eller dem efterfølgende bankdag. Det smarte i dette er, at du kan følge med i dit forbrug. Du kan overtrække med et VISA/Dankort, men vær opmærksom på at der kommer gebyrer, når du trækker over på et debetkort.

Et kreditkort er en god pendant at have, hvis du allerede har et debetkort. Kreditkortet fungerer nemlig anderledes. Princippet bag kreditkortet er, at pengene trækkes noget tid efter købet – om der går et par dage eller en hel måned, kommer helt an på det respektive kort samt aftalen med banken.

MasterCard er et eksempel på et kreditkort, om end du også kan få MasterCard som debetkort. Hvis du tit er i udlandet, er det smart at have et MasterCard, da det accepteres i rigtig mange lande.

Shopping med fornuft og sans for saldo

Med et kreditkort kan du altså komme til at bruge flere penge, end du har, hvis du ikke er opmærksom på dit forbrug. Vær derfor opmærksom på dine køb og din beløbsgrænse. Et kreditkort kan fungere til virkelig at få dig sporet ind på at have overblik over dit forbrug, hvis du bruger betalingskortet fornuftigt og tænker over dine købsbeløb. Kredit betyder, groft sagt, de dage du har mellem købet foretages til at købet rent faktisk skal indbetales. Den generelle tendens er, at folk har styr på deres betalingskort, men nogle falder desværre i fælden og spenderer uden sans for, hvor meget de har brugt. Derfor kan det være en god idé at skrive dine køb i en note på telefonen, så du kan følge med i forbruget.

Gør shopping lettere

Når du har forstået, hvordan det er smartest at danne dig et overblik over forbrug med et kreditkort, skal det siges, at shopping generelt bliver langt nemmere med et kreditkort. Du kan som sagt bruge et kreditkort, særligt MasterCard, i de fleste lande i verden, hvilket gør det nemt at shoppe. Desuden er der som regel kontaktløs betaling på et kreditkort, hvilket gør shoppingen hurtig og nem. Du kan også hæve kontakter fra et MasterCard, hvilket igen er en fordel, når du rejser udenlands.

Der findes flere typer af kort, så det handler om at finde det, der passer allerbedst til dig og dine behov.

Tidligere artikelSådan arrangerer du årets fest for vennerne
Næste artikelTræhuse er blevet moderne